استراتژی های مدیریت کلاس مجازی

استراتژی های مدیریت کلاس مجازی

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

 نقش و تاثیر فناوری در دنیای امروز بر کسی پوشیده نیست. رشد و توسعه علم در کنار فناوری فرآیندهای تدریس را هر زمانی و هر مکانی ساده کرده است. اما معلمان مهم ترین عامل در بکارگیری شیوه درست فناوری در آموزش و مدیریت آموزش هستند. مدیریت کلاس مجازی می تواند یکی از سخت ترین قسمت های تدریس در کلاس مجازی باشد. داشتن یک کلاس حضوری و مدیریت آن به اندازه کافی سخت است. حال چگونه قرار است آن را به صورت آنلاین انجام دهید؟ نرم افزار کلاس آنلاین رومیت در ادامه این مطلب در رابطه با استراتژی های مدیریت کلاس مجازی و اهمیت مدیریت کلاس مجازی با شما سخن می گوید. 

آنچه در این مقاله خواهیم خواند :

مدیریت کلاس مجازی

اهمیت مدیریت کلاس مجازی

نکات مدیریت کلاس مجازی

سوالات متداول درباره مدیریت کلاس مجازی

 

مدیریت کلاس مجازی

در محیط مدرسه معلم به دلیل ارتباط مستقیمی که با شاگردانش دارد به راحتی می تواند بازخوردهای تدریس خود را از رفتار در محیط مدرسه معلم به دلیل ارتبآنها تجزیه تحلیل کند و متناسب با آن محتوای آموزشی را تبیین نماید. اما در شیوه آموزش مجازی از آنجا که ارتباط غیرحضوری است این مسئله به راحتی مشخص نمی گردد. آموزش در فضای اینترنت کاملا متفاوت بوده و مسائل مختلف زیادی وجود دارد. قطعی اینترنت، پرسش های حاشیه ای دانش آموزان، قطعی صدای معلم و… مشکلاتی است که ممکن است در حین آموزش مجازی رخ دهد و موجب نگرانی و اضطراب دانش پذیران شود. در چنین شرایطی یک معلم جدی و آگاه باید توانایی مدیریت کلاس مجازی را به عالی ترین شکل ممکن داشته باشد. و به شیوه ای عمل کند که شور و اشتیاق دانش پذیران را به مطالب آموزشی افزایش دهد. طبق تحقیقات به دست آمده در شیوه آموزش آنلاین معلمان فرصتی را برای آزمایش فناوری های جدید و ارتباط منظم با خانواده ها پیدا کرده اند. در ادامه چند ایده برای مدیریت کلاس مجازی وجود دارد که به شما ارائه می دهیم. 

لازم است به عنوان مدرس این را بدانید که میزان بازدهی شاگردان شما در کلاس های مجازی ارتباط زیادی به میزان توانایی شما در آموزش مجازی دارد. در این روش ارتباط به صورت آنلاین و غیرفیزیکی است اما نحوه تدریس معلم و مدیریت کلاس تاثیر زیادی در یادگیری دانش آموزان خواهد داشت. بنابراین اهمیت مدیریت کلاس مجازی در میزان ایجاد اشتیاق وعلاقه دانش آموزان به شرکت در کلاس و میزان یادگیری و بازدهی آنها تعیین می گردد. حال برای اینکه بتوانید یک کلاس مجازی را به خوبی مدیریت کنید لازم است نکات زیر را رعایت نمایید:

هنگام تدریس آنلاین اگر نتوانیم انگیزه ای برای دانش آموزان خود ایجاد کنیم ممکن است حتی در کلاس حاضر نشوند. این بدان معنی نیست که یادگیری آنلاین برای همه رایگان است. مدیریت کلاس مجازی تعادل حساسی است. ما باید انعطاف پذیر باشیم. به نیازها و علایق دانش اموزان پاسخ دهید و هرگاه کسل و ناامید شدند سعی کنید اوضاع را تغییر دهید. در ادامه نکاتی برای مدیریت کلاس مجازی در اختیار شما قرار داده شده که به شما کمک می کند در هنگام تدریس آنلاین اطمینان حاصل کنید بیشترین بهره را از دانش آموزان دریافت می کنید.

انتخاب ابزارهای یادگیری مناسب و تست آنها قبل از شروع کلاس

امتحان کردن هر برنامه جدیدی که برای آموزش طراحی و ارائه می شود خوب است. اما کارآمدترین معلمان آنلاین روی یادگیری چند ابزار واقعا خوب تمرکز می کنند. اگر دروس همزمان را تدریس می کنید به یک برنامه کنفرانس نیاز خواهید داشت. اما شما همچنین لازم است یک سیستم مدیریت یادگیری (LMS) برای تعیین کار و ارائه بازخورد داشته باشید. ابزارهای یادگیری آنلاین مناسب می توانند از مدیریت موثر کلاس آنلاین پشتیبانی کنند. قبل از شروع کلاس مجازی بهتر است گزینه های مختلف نرم افزار را امتحان نمایید تا در زمان برگزاری کلاس با مشکل مواجه نشوید.

داشتن طرح درس

طرح درس یک برنامه منظم آموزشی است که یادگیری را آسان تر می کند. آموزش در فضای مجازی به دلیل تلفیق روش های گوناگون نیاز به صرف وقت بیشتری دارد. بنابراین معلم باید محتوای درس را در قالب های مختلف صوتی، متنی، چندرسانه ای و… آماده و به دانش آموزان ارائه کند.

مدیریت زمان

حضور به موقع مدرس در کلاس مجازی و مشخص نمودن تایم پایان تدریس آموزش را در یک سیر منطقی و منظم قرار می دهد و دانش آموزان را از سردرگمی دور می سازد. بنابراین توجه به زمانبندی کلاس ضرورت دارد. لازم است مدرس زمان کلاس را به گونه ای مدیریت کند که در طول مدت زمان جلسه آموزش مربوط به آن جلسه را بدون مشکل کمبود وقت بدهد. زمان های طولانی تدریس علاوه بر ایجاد استرس و خستگی در دانش آموزان مشکلات جسمی را نیز برای آنها به همراه دارد. و دانش آموز را نسبت به کلاس بی علاقه می کند.

ارتباط کلامی

مهم ترین و موثرترین موضوع در آموزش مجازی ارتباط کلامی مدرس و دانش پذیران است. مهارت در برقراری ارتباط کلامی با دانش آموزان در ایجاد انگیزه و شور و شوق بسیار حائز اهمیت است. نحوه ارتباط معلم با دانش آموز در آموزش و پرسش و پاسخ نوعی آموزش رفتاری است که کودکان در ارتباط با دیگران یاد می گیرند و عدم توجه به این موضوع ممکن است منجر به بروز اختلالات رفتاری و آسیب های اجتماعی در زندگی دانش آموزان شود. فضای آموزشی در مواقع تدریس ممکن است جذابیت چندانی برای دانش آموزان نداشته باشد. رسالت معلم در چنین مواقعی آشکار می شود. معلم باید با ایجاد خلاقیت در تدریس فضای نشاط انگیزی را برای دانش آموزان ایجاد کند. به طوری که آنها برای شرکت در جلسات بعدی مشتاق باشند.

قوانین لازم برای کلاس مجازی خود را وضع نمایید.

وجود یک سری قوانین در کلاس مجازی باعث ایجاد نظم و هماهنگی بیشتر شده و منجر می شود کلاس به بهترین شکل ممکن برگزار شود. هر مربی از شاگردان خود در کلاس انتظاراتی دارد که باید از آنها بخواهد نسبت به انجام آن مسئولیت پذیر باشند. یکی از این قوانین الزام حضور دانش پذیران در کلاس است که به ایجاد نظم در روند آموزش و بازدهی بیشتر کمک می کند. قوانین و مقررات در کلاس مجازی منجر به رفع مشکل پرسش های حاشیه ای و تکراری دانش پذیران نیز خواهد شد. همانند آموزش حضوری یک روال معمولی برای آموزش مجازی درنظر بگیرید. سعی کنید مباحث آموزشی را طوری برای دانش پذیران در کلاس مطرح کنید که برای همه افراد قابل فهم باشد. از سخت گیری بیش از حد بپرهیزید زیرا نتایج معکوسی را برای شما به همراه خواهد داشت.

درگیر کردن همه در کلاس مجازی

دانش پذیران زمانی می توانند با مطالب درسی ارتباط برقرار کنند که سر کلاس حضور ذهن داشته باشند. به منظور درگیر کردن همه دانش آموزان در کلاس مجازی باید بعد هر آموزش به آنها تمرین بدهید و یا از آنها پروژه بخواهید. برای ایجاد رقابت سالم بین دانش آموزان کار را بین آنها تقسیم کنید. این کار منجر می شود در پایان دوره در آزمون کلاس مجازی موفق عمل کنند. برای این کار می توانید شاگرادان خود را به چند گروه مختلف تقسیم کنید.

انعطاف پذیر باشید.

معلمان در کلاس های مجازی انعطاف پذیرتر از کلاس های حضوری رفتار می کنند. محیط کلاس مجازی باید تا حدی دوستانه و شاد و صمیمی باشد. اما نه آنقدر صمیمی که جایگاه مدرس و دانش پذیر مشخص نباشد و نه آنقدر خشک که دانش پذیر را از کلاس زده کند و تنها هدف او از شرکت در کلاس قبولی پایان ترم باشد. ایجاد فضایی مناسب و پر جنب و جوش در کلاس همراه با نظم از وظایف مدرس است. برای تکالیف دانش آموزان قانون تنظیم کند. یعنی دانش آموزان مستلزم هستند تکالیفشان را انجام دهند و درصورتی که انجام ندادند برای آنها جریمه درنظر گرفته شود.

منجر به آرامش خاطر دانش پذیران شوید و برای آنها پاداش در نظر بگیرید.

ایجاد حس حضور و همراهی با شاگران باعث آرامش خاطر آنها شده و محیط کلاس مجازی را برای آنها امن و دلپذیر تر می کند.اطمینان دادن به دانش آموزان در پاسخ به سوالاتشان نگرانی آنها را تا حد زیادی کم می کند. همچنین اگر تکالیفشان را به درستی انجام دادند برای آنها پاداش درنظر بگیرید. این کار در ایجاد انگیزه بیشتر برای انجام تکالیف بعدی تاثیر زیادی خواهد داشت.

اعتماد به نفس کافی داشته باشید.

برای مدیریت کلاس آنلاین لازم است اعتماد به نفس مناسب داشته باشید. ممکن است سبک آموزش مجازی برای مدرسان جدید و ناآشنا باشد. اگر مدرس اعتماد به نفس لازم را داشته باشد می تواند از پس تدریس و مدیریت کلاس مجازی به خوبی برآید. علاوه بر این کنترل استرس در زمان تدریس به مدیریت بهتر کلاس مجازی کمک می کند.

دخالت دادن والدین در آموزش

یکی دیگر از نکات مدیریت کلاس مجازی درگیر کردن والدین در فرآیند آموزش مجازی است. تعامل معلم و والدین در کلاس مجازی تا حد زیادی به ایجاد یک محیط پرنشاط و فعال برای دانش آموزان موثر است. هرچه آگاهی معلم از مشکلات آموزشی دانش آموزان بیشتر باشد، برای رفع مشکلات بیشتر تلاش کرده و در نتیجه مدیریت کلاس مجازی برای معلم آسان تر خواهد بود. 

 

مدیریت کلاس مجازی چیست؟

کلاس مجازی یک فضای یادگیری آنلاین ناهمزمان است که مواد درسی را به زبان آموزان ارائه می دهد و به عنوان یک بستر مطالعه مستقل فراگیران همکاری و تعامل ایجاد می کند. مدیریت کلاس مجازی در واقع کنترل روند تدریس در کلاس مجازی طبق قوانین و دستورالعمل های مشخص  با رعایت نظم و به بهترین شکل ممکن است. به گونه ای که دانش پذیران را برای یادگیری بیشتر مشتاق تر کرده و بیشترین میزان بازدهی را داشته باشد.

چرا کلاس مجازی مهم است؟

دوره هایی که به صورت آنلاین آموزش داده می شود به جای زمان اجباری کلاس، دانش آموزان را قادر می سازد تا بر اساس برنامه خود یاد بگیرند. دوره های مجازی به دانش آموزان امکان انتخاب بیشتر در دوره های خود را می دهد.

اهمیت مدیریت کلاس مجازی چیست؟

سیستم های مدیریت کلاس موثر هستند زیرا با ایجاد یک فضای یادگیری منظم، مهارت های تحصیلی دانش آموزان و همچنین رشد اجتماعی و عاطفی دانش آموزان را افزایش داده و در نهایت منجر به موفقیت آنها می شود.

چگونه کلاس مجازی را مدیریت کنیم؟

طرح درس داشته باشید. قوانین موثر تعیین کنید. برنامه ریزی آموزشی داشته باشید. یک روال معمولی برای آموزش پیش بگیرید. انتخاب ابزارهای یادگیری مناسب و تست آنها قبل از شروع کلاس منجر به آرامش خاطر دانش پذیران شوید و برای آنها پاداش در نظر بگیرید. کار با ابزارهای جدید آموزشی را قبل از جلسه کلاس مجازی تست کنید. والدین را در آموزش مجازی کودکان دخالت دهید. در حین تدریس اعتماد به نفس کافی داشته باشید. با همه دانش پذیران تعامل داشته باشید و همه را درگیر کنید. انعطاف پذیر باشید و محیطی دوستانه و در عین حال آموزشی ایجاد کنید. ارتباط کلامی داشته باشید.

تاثیر مدیریت کلاس مجازی بر پیشرفت دانش آموزان چیست؟

تحقیقات نشان داده است بین مدیریت کلاس مجازی توسط معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. این مسئله نشان می دهد آن دسته از معلمانی که از روش های مناسب مدیریت کلاس مجازی استفاده می کنند تاثیر شگفت انگیزی در پیشرفت و موفقیت دانش آموزان به وجود می آورند. 

امروزه آموزش در فضای مجازی به جزء جدایی ناپذیر زندگی افراد تبدیل شده است. مدیریت کلاس مجازی به مربیان کمک می کند بدون نیاز به حضور فیزیکی در کلاس بتوانند روند تدریس را به خوبی کنترل کنند. این کار میزان بازدهی کلاس مجازی را افزایش می دهد و منجر به بهبود یادگیری دانش آموزان می شود. در این مطلب از سایت برگزاری کلاس آنلاین و سایت برگزاری وبینار رومیت نکاتی برای مدیریت کلاس مجازی مطرح شده است که به مدرسین کمک می کند  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برگزاری وبینار، جلسات و آموزش های آنلاین موردی به کمک سرویس روزانه رومیت