شاید سالهای قبل وقتی صحبت از بازیهای کامپیوتری میشد، همه افراد به بچهها فکر میکردند. بزرگترها معمولا ارتباط خاصی با بازی نداشتند و تنها با یک گوشی ساده، کارهایشان را انجام میداند؛ البته شاید گاهی هم برای پر کردن وقتشان، به سراغ مار بازی یا سایر بازیهای ساده موبایلشان میرفتند. اما بازی کامپیوتری امروز به یک صنعت بزرگ تبدیل شده و بیش از ۲۲۱ میلیارد دلار ارزش دارد! به همین دلیل دیگر شنیدن عباراتی مثل آموزش آنلاین گیم، کسب درآمد از بازی یا بازی کردن افراد بزرگسال، چندان تعجب برانگیز نیست. در این مقاله قصد داریم درباره کسب درآمد از آموزش آنلاین بازیهای کامپیوتری و آنچه برای این شغل نیاز دارید، صحبت کنیم.
منظور از آموزش آنلاین گیم چیست؟
بعضی از افراد صرفا برای سرگرمی بازی میکنند، اما بعضی دیگر انگیزههای مهمتری دارند. آنها از بازی کردن و برنده شدن حس خوبی میگیرند، انگیزه پیدا میکنند و حتی شاید برای رسیدن به مراحل بالاتر بازی، هدف هم بگذارند. بازیها هم آنقدر پیشرفته شدهاند که به سادگی نمیتوان مراحل را پشت سر گذاشت و به رتبههای بالاتر رسید. به همین دلیل افرادی که در یک بازی خبره میشوند، به مراحل آخر میرسند و میدانند چطور میتوانند دیگران را برای موفقیت در بازی راهنمایی کنند، به سراغ آموزش آنلاین گیم میروند! شاید باورتان نشود، اما این یک روش کسب درآمد است.گیمر کیست؟
اگر بخواهیم پارسی را پاس بداریم، باید به جای گیمر از واژه بازیباز استفاده کنیم! بازیبازها افرادی هستند که تجربه چند بازی ویدیویی را دارند، معمولا آنلاین بازی میکنند و هرروز چند ساعت از زمانشان را مشغول بازی هستند. بسیاری از گیمرها به صورت گروهی بازی میکنند و در حین بازی آنلاین، باهم تعامل هم دارند. البته آنچه گفتیم، تعریف متداول گیمر است؛ اما به طور کلی به هرکسی که بازی میکند، گیمر گفته میشود؛ بدون اینکه نوع بازی (ویدیویی یا حتی رومیزی) یا مدت زمان آن اهمیت داشته باشد.استریمر کیست؟
استریم (Stream) به معنای جریان زنده است. استریمرها کسانی هستند که به صورت زنده محتوا (معمولا ویدیویی) تولید میکنند. بسیاری از افرادی که در حوزه آموزش آنلاین گیم فعالیت میکنند، استریم هم میسازند. آنها برای تولید این محتواها، بازی را آغاز میکنند و در حین بازی هم از صفحه نمایش و هم از خودشان ویدیو میگیرند. در این حین نظراتشان را میگویند، با همگروهیهایشان صحبت میکنند و حتی با صحبتهای خندهدار یا طعنهآمیز، بینندگان را سرگرم میکنند.چه بازیهایی به آموزش آنلاین نیاز دارند؟
انتخاب بازی برای آموزش، به تخصص شما بستگی دارد. هر بازی مخاطبان خاص خود را دارد و آموزش آن میتواند درآمدزا و سرگرمکننده باشد. در ادامه بعضی از پرطرفدارترین گیمها در ایران را نام میبریم:- PES
- Clash of clans
- FIFA
- Call of duty
- PUBG
- Counter-Strike
چطور از آموزش آنلاین گیم درآمد کسب کنیم؟
اولین روشی که برای کسب درآمد از آموزش بازی آنلاین به ذهن میرسد، فروش دوره آموزشی است! اما این تنها روش برای انجام این کار نیست. بسیاری از افراد در ازای آموزشی که میدهند، هیچ هزینهای دریافت نمیکنند و روشهای دیگری برای پول درآوردن دارند. بعضی از این روشها عبارت است از:- آنها محتواهای آموزشیشان را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند تا با افزایش تعداد فالور درآمد داشته باشند. میدانید که صفحههای مجازی پربازدید، میتوانند درآمد خوبی از تبلیغات به دست آورند.
- بعضی از افراد محتواهای آموزشی و استریمهایشان را در یوتیوب به اشتراک میگذارند. یوتیوب در ازای بازدید به یوتیوبرها پول پرداخت میکند.
- بسیاری از بازیها، کاربران ایرانی را تحریم کردهاند یا خدماتشان را با پیپل یا سایر حسابهای بینالمللی به فروش میرسانند. در نتیجه کاربران ایرانی نمیتوانند حساب کاربری یا عناصر مورد نیازشان را به صورت مستقیم خریداری کنند و به واسطه نیاز دارند. گروهی از آموزشدهندگان بازی، در کنار محتواهای آموزشی رایگانی که ارائه میدهند، امکان فروش حساب بازی یا عناصر آن را برای کاربران فراهم میکنند و به عنوان واسطه، از سایتهای خارجی خرید انجام میدهند. این کار برای خودشان هم سود خوبی دارد.
سایر روشهای کسب درآمد از بازی
جالب است بدانید که آموزش آنلاین گیم، تنها روش کسب درآمد از صنعت بازیهای کامپیوتری نیست. در ادامه به چند روش دیگر برای درآمدزایی با بازی اشاره میکنیم:- بازیسازی صنعت بزرگی است؛ هر بازی به سناریو نویسی، طراحی عناصر بصری، کدنویسی و بسیاری از مهارتهای دیگر بستگی دارد. پس تولید هر بازی، برای افراد بسیاری درآمد ایجاد میکند.
- بعضی از بازیها خودشان درآمدزا هستند؛ یعنی شما با بازی کردن میتوانید داراییهای ارزشمند به دست آورید، آنها را بفروشید و در ازای آنها پول واقعی بگیرید! این بازیها معمولا با استفاده از ارزهای دیجیتال کار میکنند و برای تبدیل توکنهایی که در بازی به دست میآورید، باید از صرافیهای ارز دیجیتال استفاده کنید.
- سومین روش کسب درآمد از بازی این است که در طول گیم، عناصر ارزشمند را به دست آورید یا ایجاد کنید و آنها را بفروشید. به عنوان مثال اگر در یک بازی، اسلحهای وجود دارد که برای دستیابی به آن باید به مرحله خاصی برسید، میتوانید آن را به دست آورید و سپس بفروشید. البته فروش عناصر تنها در بعضی از بازیها امکانپذیر است.
- تولید محتواهای مرتبط با بازی و بازدید گرفتن از کاربران شبکههای اجتماعی از دیگر روشهای کسب درآمد از گیمینگ است.
- بعضی از بازیها، قابلیت همکاری در فروش دارند. یعنی اگر کاربران جدیدی معرفی کنید که حساب بازی را خریداری کنند، به شما سود خواهند داد. البته برای این روش باید حسابهای بینالمللی داشته باشید.
برای آموزش آنلاین گیم به چه نیاز داریم؟
با توجه به اینکه کدام روش را برای کسب درآمد از بازی انتخاب کردهاید، به تجهیزات مختلفی نیاز خواهید داشت. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای گیمر بودن و کسب درآمد از این روش، باید جلوی دوربین قرار بگیرید. بنابراین در ادامه به حداقل تجهیزاتی که برای شروع این فعالیت نیاز دارید، اشاره میکنیم:- کنسول یا رایانه شخصی (اگر میخواهید با کامپیوتر یا موبایل بازی کنید، مطمئن شوید دستگاه شما قدرت کافی برای پردازش بازی با سرعت بالا را دارد)
- صفحه نمایش باکیفیت
- تجهیزات نوردهی
- دوربین
- میکروفن
- میز و صندلی گیمینگ
- حساب کاربری بازی و عناصر مورد نیاز برای شروع
- بستری برای شروع آموزش ویدیویی