چگونه در کلاس های آنلاین موفق باشیم؟

چگونه در کلاس های آنلاین موفق باشیم؟

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

 همانطور که می دانید جهان به سمت دیجیتالی شدن می رود و کلاس ها و آموزش ها در حال حاضر اکثرا به صورت آنلاین برگزار می گردد. در چنین وضعیتی میزان بازدهی یک کلاس آنلاین به عوامل مختلفی بستگی دارد. حال سوال این است که چگونه در کلاس های آنلاین موفق باشیم؟ برای اینکه یک مدرس آنلاین موثر و کارآمد باشیم لازم است چند نکته را در نظر بگیریم. در ادامه برخی از نکات مهم را با هم مورد بررسی قرار می دهیم. اخیرا شاهد افزایش تعداد مدارس و دانشگاه هایی هستیم که اعلام کرده اند آموزش های آنها به صورت آنلاین و مجازی صورت می گیرد . در چنین حالتی صدها هزار معلم لازم است با روش های نوین آموزش های آنلاین آشنا باشند. بنابراین برگزاری کلاس  به زمان و تلاش قابل توجهی نیاز دارد. اگر می خواهید بدانید چگونه در کلاس های آنلاین موفق باشیم در این مطلب از بلاگ رومیت تکنیک های افزایش کیفیت تدریس در رومیت را مطالعه کنید. 

 

کلاس های آنلاین و وبینارها در چند سال اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. از آنجا که کلاس های آنلاین مزیت هایی نسبت به کلاس های حضوری دارد تعداد بسیار زیادی از افراد مایل هستند به جای کلاس های حضوری از کلاس های آنلاین استفاده کنند. کلاس های آنلاین هیچ گونه محدودیت زمانی و مکانی ندارند و شما می توانید بدون نیاز به خارج شدن از منزل و حضور فیزیکی در یک مکان مشخص در هر مکانی در کلاس حضور داشته باشید. تحقیقات نشان داده است که کلاس های آنلاین بازدهی نسبتا خوبی داشته و بنابراین برای گرفتن نتایج بهتر نیاز داریم روش تدریس در این کلاس ها را مورد بازبینی قرار دهیم. 

 

چگونه در کلاس های آنلاین موفق باشیم

 

  1. تصویر خود را برای هنرجویان به اشتراک بگذارید.

بازدهی کلاس های آنلاینی که مربیان در آن چهره خود را به نمایش می گذارند بسیار بیشتر از کلاس های آنلاینی است که تنها از اسلایدشوهای ساده استفاده می کنند.

2.فیلم های خودتان را کوتاه کنید.

تحقیقات نشان می دهد فیلم های کوتاه 15 دقیقه ای بازخورد بیشتر و بهتری دارند. بنابراین اگر می خواهید تدریس شما از کیفیت بالایی برخوردار باشد بهتر است فیلم خود را به کلیپ های 15 دقیقه ای تبدیل کنید.

3. از دانش آموزان خود بازخورد بخواهید.

تعامل داشتن با دانش آموزان در کلاس های آنلاین باعث می شود کلاس از حالت یکنواختی دربیاید.

4. روابط خود را با هر دانش آموز تقویت کنید.
5.اسناد و مدارک مورد نیاز برای کلاس آنلاین را از روز قبل آماده کنید.

تمامی  اسلایدهایی که قرار است در طول آموزش از آنها استفاده کنید را از روز قبل آماده کنید. یک بار اسلایدها را قبل از شروع کلاس روی گوشی تلفن همراه و کامپیوتر خود تست کنید و وضوح و کیفیت آنها را مورد بررسی قرار دهید.

6.جلسات و سخنرانی های خود را ضبط کنید.

ممکن است دانش آموزان به دلیل سرعت پایین اینترنت یا هر دلیل دیگر به کلاس آنلاین دسترسی نداشته باشند. برای این منظور بهتر است کلاس های خود را ضبط کنید و فایل آن را در اختیار دانش آموزان قرار دهید. در این صورت آنها قادرند در زمان مناسب خود فایل کلاس را تماشا کنند. از منابع موجود استفاده کنید.

7.برای اینکه یک آموزش خوب و موثر ارائه دهید لازم است از منابع موجود و مرتبط با موضوع آموزشی تان استفاده کنید. شما می توانید این منابع را از اینترنت تهیه کنید. ترجیحا یهتر است از منابعی استفاده کنید که به راحتی در دسترس قرار گیرد.
8.برای آموزش خود ساختار خاصی را مد نظر قرار دهید.

دانش آموزان کلاس های آنلاین تغییرات در ساختار تدریس را دوست ندارند. بنابراین اگر سبک مناسب آموزش خود را پیدا کردید همان را در هر جلسه کلاس خود بکار گیرید.

9.برای آموزش بهتر از فعالیت های جذاب بکار گیرید.

به منظور مدیریت سیستم یادگیری لازم است از فعالیت های جذاب و متنوع استفاده کنید. فعالیت هایی که منجر به تعامل بیشتر با دانش آموزان می گردد.

10. از ارتباطاتت گروهی سودمند بهره مند شوید.

یک تایمی را برای برگزاری کنفراس ویدیویی تنظیم کنید. از دانش آموزان بخواهید در این کنفرانس به صورت اختیاری شرکت کنند. این کار یک روش عالی برای جمع آوری بازخورد دانش آموزان می باشد.

11. اجازه دهید دانش آموزان کنترل کلاس را به دست بگیرند.

می توانید برای گروه کوچکی از دانش آموزان یک فضای گروهی آنلاین ایجاد کنید. می توانید برای شروع مکالمه چندین سوال را برای آنها ارسال کنید. دانش آموزان را به استفاده از ابزارهای ارتباطی تشویق کنید.

12. احساسات خود را مخفی نکنید.

اشتراک گذاری احساسات با دانش آموزان یک استراتژی عالی آموزشی محسوب می گردد. به دانش آموزان اطمینان دهید که تمام تلاش خود را برای یادگیری آنها انجام می دهید. از آنها برای بهبود روند آموزش نظر بخواهید. تمامی این موارد به شما در ارائه بهترین روش آموزش کمک می کند. خلاقیت داشته باشید.

13.سعی کنید از روش های متنوع با جذابیت بصری برای آموزش های آنلاین خود استفاده کنید.
14.تکرار کنید.

برخی از مطالب مهم را برای دانش آموزان تکرار کنید. با این کار به اهمیت مطلب موردنظر پی می برند. علاوه بر این در صورتی که در مرحله اول آموزش مطلبی را یاد نگرفته باشد با تکرار قطعا یاد می گیرد.

15. کلاس آنلاین خود را تعاملی کنید.

روش های مختلفی برای تعاملی کردن کلاس های آنلاین وجود دارد. به عنوان مثال کلاس را به شکلی شروع کنید که همه را تحت تاثیر قرار دهد. نظرسنجی و پرسش و پاسخ از دانش آموزان باعث ایجاد تعامل بین دانش آموزان می شود. فعال کردن قابلیت ویدیو کنفرانس یک روش دیگر تعاملی کردن کلاس های آنلاین محسوب می شود. به گونه ای که مدرسان و دانش آموزان بتوانند تصویر یکدیگر را ببینند.

16. استفاده از نرم افزارهایی برای تدریس آنلاین

نرم افزارهایی وجود دارند که امکان تدریس آنلاین را فراهم می کنند. برخی از این نرم افزارها رایگان و برخی پولی هستند. شما می توانید به کمک این نرم افزارها تدریس یک درس را طراحی کنید. از محیط هایی که امکان تدریس آنلاین را فراهم می کنند می توان  skyroom و moodle را نام برد. این نرم افزاها از زبان فارسی نیز پشتیبانی می کنند.

قوانین کلاس های آنلاین

کلاس های آنلاین نیز مانند کلاس های حضوری دارای قوانین و مقرارات مربوط به خودش است. اما به منظور حضور در کلاس های آنلاین لازم است قوانین را رعایت کنیم. این قوانین به شرح زیر است.

قوانین حضور در کلاس های آنلاین ویژه مدرسان

یک ساعت قبل از شروع کلاس در اتاق حضور داشته باشید. یک فضای ساکت و آرام را برای برگزاری کلاس آنلاین انتخاب کنید. میکروفون و وبکم را قبل از شروع کلاس چک کنید. یک روال مشخص برای تدریس در کلاس تنظیم نمایید. به سوالات دانش آموزان تا جای ممکن پاسخ دهید. قوانین مشخصی برای رفتار دانش آموزان در کلاس درس خود تنظیم کنید.

قوانین کلاس های آنلاین

 

قوانین حضور در کلاس های آنلاین ویژه هنرجویان

– حداقل 10 دقیقه قبل از شروع کلاس در کلاس حضور داشته باشید. -تجهیزات مورد نیاز برای شروع کلاس نظیر یک سیستم متصل به اینترنت با سرعت نسبتا خوب، هدفون، کتابی که از روی آن تدریس انجام می شود و یک دفتر یادداشت برای یادداشت نکاتی که مدرس در کلاس عنوان می کند آماده نمایید. -در نهایت دقت به مباحثی که در کلاس گفته می شود گوش دهید تا مطلبی را از دست ندهید. در حین کلاس از مدرس سوال نپرسید و حواس مدرس را پرت نکنید. اگر سوالی دارید صبر کنید در زمانی که خود مدرس اعلام می کند بپرسید. -لباس مناسب بپوشید تا در صورت صلاح دید مدرس بتوانید در زمان اعلام شده وبکم خود را روشن کنید. – فعال باشید و در مباحثی که در کلاس گفته می شود شرکت کنید. -اطلاعات هویتی خود را درست و کامل بنویسید. -در صورتی که اینترنت شما به صورت لحظه ای قطع شد خونسرد باشید و کمی تحمل کنید تا مجددا اتصال شما وصل گردد. 

کلام آخر:

چگونه در کلاس های آنلاین موفق باشیم؟ همانطور که مشاهده کردید در این مطلب از سایت برگزاری وبینار آنلاین به این موضوع پرداختیم که چگونه یک مدرس آنلاین موثر باشیم؟ برای این منظور نکاتی را باید در زمان تدریس در کلاس های آنلاین مدنظر بگیرید. آیا شما تا کنون نکات گفته شده را در وبینار آنلاین رعایت می کردید یا خیر؟ علاوه بر موارد ذکر شده به نظر شما برای یک مدرس آنلاین موفق بودن چه نکاتی را لازم است مدنظر قرار دهیم؟ دیدگاه های خود را در بلاگ رومیت برای ما به اشتراک بگذارید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برگزاری وبینار، جلسات و آموزش های آنلاین موردی به کمک سرویس روزانه رومیت