کرونا منجر به ایجاد تغییراتی در شیوه آموزش شد. تا حدی که آموزش ها از حالت فیزیکی به آموزش های مجازی و آنلاین تبدیل شده و محیط آموزش از مدارس و دانشگاه به محیط خانه تغییر پیدا کرده است. این شیوه آموزش برای کودکان جدید و ناشناخته بوده و در چنین شرایطی نقش والدین در میزان یادگیری کودکان بسیار تاثیر گذار خواهد بود. در این مطلب از نرم افزار کلاس آنلاین رومیت می خواهیم نگاهی به قوانین کلاس مجازی برای اولیا بیندازیم.
برگزاری کلاس آنلاین چالش هایی را به همراه دارد. یکی از این چالش ها عدم آشنایی کافی دانش آموزان، معلمان و اولیا با محیط کلاس مجازی است. همانطور که در کلاس های حضوری یک سری قوانین و مقررات وجود دارد، قوانینی نیز برای کلاس های مجازی مشخص گردیده است. برای اینکه کلاس مجازی نبز همانند کلاس حضوری اثربخش باشد و نتایج مطلوبی به دست آید لازم است معلمان، دانش آموزان و والدین این قوانین را در کلاس مجازی رعایت کنند.
ایجاد آمادگی ذهنی در دانش اموزان برای مواجه شدن با محیط کلاس مجازی
در کلاس های مجازی والدین اغلب لازم است نقش معلم را بر عهده بگیرند. با توجه به اینکه محیط کلاس مجازی برای دانش آموزان کاملا ناشناخته و جدید است یکی از وظایف اصلی والدین آماده سازی ذهن کودکان است. والدین می توانند با رعایت برخی نکات مهم نقش کلیدی و موثری در پیشرفت تحصیلی کودکان داشته باشند.
تذکر دادن به کودک در مورد جدی بودن تدریس آنلاین
اکثر دانش آموزان به کلاس های مجازی به دید سرگرمی نگاه می کنند و چندان آن را جدی نمی گیرند. با توجه به این که این روش در سالهای اخیر به طور کامل جایگزین روش حضوری شده است و ممکن است تا سالهای آینده ادامه پیدا کند لازم است همانند کلاس های حضوری جدی گرفته شود. رعایت این قانون توسط والدین به کودک تذکر داده می شود.
فراهم کردن تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز
کلاس حضوری در مدرسه برگزار می گردد و تجهیزات مورد نیاز آن معمولا کتاب، دفتر، مداد و خودکار است اما در شیوه آموزش آنلاین کامپیوتر، لپ تاپ یا تبلت به همراه میکروفون، وبکم، هدفون و… جایگزین تجهیزات فیزیکی شده است. والدین موظف هستند تجهیزات لازم را برای کلاس مجازی کودک خود فراهم کنند.
فراهم کردن فضای مناسب برای آموزش مجازی
یکی از مهم ترین قوانین کلاس مجازی برای اولیا انتخاب فضای آرام و دارای نور کافی جهت برگزاری کلاس آنلاین است.
رعایت سکوت
در زمان برگزاری کلاس آنلاین والدین موظف هستند جهت تمرکز بهتر کودک خود در کلاس، سکوت را رعایت کرده و آلودگی صوتی محیط پیرامون کودک خود را برطرف نمایند.
ارتباط با معلم دانش آموز خود
به منظور ارزیابی میزان یادگیری کودک لازم است با معلم کودک خود ارتباط برقرار کرده و روند پیشرفتش را از معلم جویا شوید.
پاسخ به سوالات کودک خود و کمک به یادگیری بهتر او
اکثر کودکان در محیط های مجازی همچنان سردرگم هستند و سوالات زیادی برای آنها به وجود می آید. از دیگر قوانین کلاس مجازی برای اولیا راهنمایی و پاسخ به سوالات کودک خود و کمک به یادگیری بهتر اوست.
حذف عوامل حواس پرتی
حضور والدین در کلاس مجازی کودک نباید منجر به حواس پرتی وی شود. علاوه بر این والدین موظف هستند عوامل حواس پرتی نظیر حیوانات خانگی، گوشی تلفن، تلویزیون و… را از کودک دور نگه دارند.
انعطاف پذیر باشید.
برای حضور در کلاس مجازی کودک خود برنامه کاری خود را تغییر داده و یا انجام برخی کارها را به زمان دیگری موکول کنید.
استرس را کاهش دهید.
شیوه آموزش مجازی از آنجا که برای کودکان کاملا جدید و ناشناخته است باعث بروز استرس و اضطراب در آنها می شود. حضور والدین در کلاس مجازی تا حدی برای کودک دلگرم کننده است. اما با این حال سعی کنید به شیوه های مختلف از جمله افزایش اعتماد به نقس کودک، تشویق او و پر کردن ذهن او از افکار مثبت، تا حد امکان از میزان استرس کودک خود بکاهید.
به کودک خود اعتماد کنید.
ایجاد حس اعتماد در کودک به این مفهوم که تو از پس آموزش برمی آیی و مطالب را به خوبی یاد میگیری حس خوبی به کودک القاء می کند.
ایجاد انگیزه و شور و شوق در کودک
فضای آموزشی اکثر اوقات برای کودکان جذابیت چندانی ندارد. زیرا این کار را با میل خود انجام نمی دهند. این موضوع به ویژه در کلاس های آنلاین که دانش آموزان هیچ ارتباط فیزیکی با همکلاسی ها و معلم خود ندارند بیشتر مشهود است. نقش والدین برای حل این مشکل بسیار تاثیرگذار خواهد بود. به عنوان مثال برای پیشگیری از احساس خستگی و یا تنهایی دانش آموزان به آنها اجازه دهند با همکلاسی های خود ارتباط برقرار کنند. علاوه بر این آنها می توانند با کمک به کودک در انجام تکالیف، ایجاد سرگرمی برای کودک در زمان استراحت و تشویق کردن و جایزه دادن به کودک، زمانی که تکالیف خود را به درستی انجام داده است انگیزه او را برای شرکت در کلاس های مجازی افزایش دهید.
به کودک خود بازخورد مثبت نشان دهید.
برای کودک خود پاداش در نظر بگیرید. این کار به افزایش انگیزه کودک شما کمک زیادی خواهد کرد. پس از اینکه کودک شما کار محول شده یا تکالیف خود را به درستی انجام داد او را تشویق کنید. علاوه بر این به کودک خود اجازه دهید در تایم استراحت و یا بعد از اتمام کلاس مجازی با اسباب بازی دلخواه خود بازی کنند. این کار او را تشویق به شرکت در جلسات بعدی می کند.
کمک گرفتن از یک مشاوره آنلاین
اگر نگران وضعیت تحصیلی کودک خود هستید می توانید از یک مشاور آنلاین کمک بگیرید.
در افزایش تمرکز کودک خود تلاش کنید.
با فراهم کردن شرایط محیطی مناسب به افزایش تمرکز کودک خود در کلاس کمک کنید.
تلاش کنید نظم و انضباط رعایت شود.
نظم و انضباط را در هر کاری به کودک خود یاد دهید. کودکان منظم موفق تر عمل می کنند. لازم است برنامه های خود را با توجه به برنامه کلاسی فرزند خود تنظیم کنید. و زمان وعده های غذایی، کار در خانه و سایر فعالیت ها را به طور منظم برنامه ریزی کرده و از کودک خود نیز بخواهید طبق برنامه و منظم پیش برود. دانش آموزان نباید برای شرکت در کلاس های مجازی تنبلی کنند.
زنگ تفریح را فراموش نکنید.
همانند مدرسه که زنگ تفریح دارد کلاس های مجازی نیز نیاز به تایمی برای استراحت دارند. والدین می توانند در تایم های استراحت میان وعده مناسبی را برای کودک خود آماده کنند.
کمک به کودک در ایجاد یک برنامه روزانه منظم
برای اینکه کودک شما بتواند از وقت خود به خوبی استفاده کند لازم است برای او یک برنامه منظم روزانه تهیه کنید. در برنامه ای که طراحی می کنید لازم است زمان شرکت در کلاس، انجام تکالیف، وعده های غذایی، استراحت و بازی و… به طور دقیق مشخص گردد. با انجام این کار علاوه بر اینکه کودک شما به تمام کارهای روزانه اش می رسد، نظم را یاد می گیرد.
در زمان تدریس گوشی را از کودک خود دور نگه دارند.
یکی از مواردی که منجر به حواس پرتی کودکان می شود گوشی های تلفن همراه هوشمند است. در زمان تدریس آنلاین بهتر است گوشی های تلفن همراه را خاموش کرده و یا تمام پیام ها و تماس های ورودی را مسدود کنید.
روش کار با ابزارهای کلاس آنلاین را به کودک خود آموزش دهید.
یکی از وظایف اصلی والدین در کلاس مجازی آموزش کار با نرم افزار کلاس آنلاین به کودک خود است. زمانی را قبل از شروع کلاس آنلاین به این کار اختصاص دهید و به کودک خود آشنایی با محیط کلاس آنلاین و کار با تمامی بخش های نرم افزار کلاس آنلاین را آموزش دهید. انجام این کار به آمادگی بهتر کودک و کاهش استرس او تا حد زیادی کمک می کند. موارد گفته شده قوانین کلاس مجازی برای اولیاست که با رعایت آنها می توانند تاثیر بسزایی در روند رشد و پیشرفت تحصیلی کودک خود داشته باشند.
والدین در کلاس مجازی وظایفی را برعهده دارند و لازم است علاوه بر رعایت قوانین کلاس مجازی برای اولیا، قوانین مربوط به دانش آموزان را نیز به آنها گوشزد کنند. آیا می دانید قوانین کلاس مجازی برای اولیا چیست و آنها موفظند چه قوانینی را در کلاس مجازی فرزندان خود رعایت کنند؟ ایجاد آمادگی ذهنی در دانش آموزان، تذکر دادن به کودک در خصوص جدی بودن تدریس آنلاین، فراهم کردن تجهیزات و امکانات مورد نیاز کودک، تعامل با معلم، پاسخ به سوالات کودک، کاهش استرس، حذف عوامل حواس پرتی و… از جمله قوانین کلاس مجازی برای اولیا محسوب می گردد. با انجام این قوانین به کودک خود در یادگیری بهتر کمک کنید.