در کلاس های درس حضوری انجام یک سری کارها به دلیل ایجاد اختلال در نظم کلاس ممنوع است. به عنوان مثال شما نمی توانید سرکلاس های حضوری چیزی بخورید و حین تدریس معلم با همکلاسی خود صحبت کنید و یا بدون اجازه معلم از کلاس خارج شوید. در کلاس های مجازی نیز انجام برخی کارها برای مدرس و یا دانش آموزان ممنوع است. بسیاری از ما دوره های آموزش مجازی زیادی برگزار می کنیم که در آنها تخصص داریم اما این به معنی داشتن مهارت کافی در برگزاری کلاس آنلاین متناسب با محیط دیجیتالی نیست. سایت برگزاری کلاس آنلاین رومیت در این مطلب به شما خواهد گفت چه کارهایی را هرگز نباید در کلاس مجازی انجام دهید.
بایدها و نبایدهای آموزش مجازی
به دلیل شرایط کنونی پیش آمده در سراسر جهان با شیوع بیماری کرونا، آموزش مجازی جایگزین شیوه آموزش حضوری شده است. بسیاری از موسسات، دانشگاه ها و آموزشگاه ها در حال حاضر از این روش برای تدریس دوره های خود استفاده می کنند. بنابراین دانستن بایدها و نبایدهای آموزش مجازی و اینکه چه کارهایی را هرگز نباید در کلاس مجازی انجام دهید به شما در افزایش کیفیت برگزاری کلاس آنلاین و بازدهی بیشتر کمک می کند.
هرگز بدون تسلط داشتن به نرم افزارهای آموزش مجازی کلاس آنلاین برگزار نکنید.
مدرسان باید قبل از برگزاری کلاس آنلاین روش کار با نرم افزارهای آموزش مجازی را یاد بگیرند. در صورتی که تسلط کافی به نرم افزارهای آموزش مجازی نداشته باشند به شدت به روند آموزشی ضربه می زنند. سایت برگزاری کلاس آنلاین رومیت قابلیت آموزش رایگان کار با پنل مدیریت و ابزارهای کلاس آنلاین را در اختیار شما قرار داده است. نکته: توجه داشته باشید تسلط به نرم افزارهای آموزش مجازی تنها مختص اساتید و مدرسان نیست. دانشجویان نیز برای اینکه بیشترین بازدهی را از کلاس آنلاین خود دریافت نمایند لازم است به پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین خود و امکانات و ابزارهای آن تسلط کافی داشته باشند.
هرگز از روش های پیچیده برای تدریس استفاده نکنید.
هرچه آموزش شما به سبکی ساده و قابل فهم باشد نتایج بهتری از کلاس مجازی به دست خواهد آمد. با توجه به اینکه در کلاس های مجازی معمولا محدودیت سنی وجود ندارد لازم است شیوه آموزش به گونه ای باشد که برای تمام رده های سنی و سطوح دانش قابل درک باشد.
هرگز در محیط های شلوغ کلاس مجازی برگزار نکنید.
برای اینکه تجربه یک کلاس مجازی با کیفیت و مطلوب را داشته باشید لازم است کلاس خود را در محیطی آرام و بی سر و صدا برگزار کنید. وجود صداهای اضافی تمرکز شما را در زمان تدریس به هم می ریزد. علاوه بر این صداهای اضافی برای دانشجویان نیز آزار دهنده خواهد بود و بازدهی را در آموزش پایین می آورد. همچنین پخش موسیقی حواس مخاطب را از آموزش پرت می کند. وقتی موسیقی پس زمینه اضافه می کنید، به معنای واقعی کلمه نویز اضافه می کنید که جذب پیام شما را برای زبان آموزان در کلاس مجازی دشوارتر می کند.
هرگز سرعت تدریس خود را خیلی سریع یا خیلی آهسته نکنید.
یکی از تجربیاتی که در اکثر کلاس های مجازی به دست آمده این است که در کلاس خاصی یا سرعت تدریس مدرس آنقدر زیاد است که دانش آموزان عقب می مانند و یا آنقدر کم است که سرانجام آنها خسته می شوند و قادر به توجه نیستند یا گیج و مبهم هستند. اگر سرعت تدریس خیلی بالا باشد اکثر زبان آموزان احتمالا عقب می مانند. اگر سرعت خیلی کم باشد یادگیرندگان سریعتر خسته و دلسرد می شوند. بهترین راه برای سرعت بخشیدن به دوره آموزش مجازی این است که سرعت آموزش را با سرعت یادگیری دانش آموزان تطبیق دهیم.
هرگز رنگ نامناسب برای آموزش انتخاب نکنید.
رنگ می تواند تاثیز شگفت آور مهمی در نحوه مشاهده دانش آموزان از کلاس مجازی شما و مطالب آن داشته باشد. شاید لازم باشد برای اهداف مارک تجاری از یک رنگ خاص پیروی کنید. مشکلی نیست. باید این موضوع را در نظر بگیرید که چگونه رنگ بر میزان دوره شما و همچنین مواردی مثل خوانایی تاثیر می گذارد. دوره شما باید شامل ترکیبات مناسبی از رنگ ها باشد، زیرا مغز به طور طبیعی جذب محتواهای جذاب بصری می شود. سعی کنید یک طرح رنگی انتخاب کنید که خواندن مطالب نوشته شده شما را آسان کند. از تضاد بین متن و رنگ پس زمینه غافل نشوید. اگر به دلیل عدم تطابق بین رنگ زمینه و مطالب آموزشی، خوانایی لازم وجود نداشته باشد آموزش مجازی به طور کلی از بین می رود. اما اگر این خوانایی و تطابق وجود داشته باشد یک فرصت آموزش مجازی موفق خواهید داشت.
هرگز سعی نکنید اطلاعات زیادی را پوشش دهید.
ارائه اطلاعات بیش از حد برای پوشش دادن در یک زمان اختصاصی می تواند منجر به یک تجربه بی نظم و نامناسب آموزش مجازی برای مخاطبان شود و یک فرصت یادگیری ناموفق را ایجاد کند. یک راه برای دستیابی به این هدف لیست کردن اهداف یادگیری است. برای دستیابی به این هدف می توانید اطلاعات غیر مهم را خارج کنید. یا اگر این اطلاعات به صورت غیر مستقیم به محتوا وابسته هستند می توان به یک منبع قابل بارگیری تبدیل کرد.
هرگز رفتارها و خواسته های مخاطبتان را نادیده نگیرید.
وقتی روی موضوعی در دوره آموزش مجازی متمرکز هستید، فراموش کردن خواسته مخاطبین دوره آسان خواهد بود. برای اینکه تدریس شما واقعا موثر باشد، باید چند سوال از خود بپرسید: مخاطب شما کیست؟ رده سنی، سطح دانش و میزان درک آموزشی او را در نظر بگیرید. محتوای آموزشی شما چگونه قرار است مخاطب را جذب کند؟ چالش های یادگیری مخاطب شما چیست؟ علایق مخاطبتان چیست؟ بهتر است متناسب با نیازهای شغل را متناسب با پیام تنظیم کنید. به چیزهایی که انتظار دارید زبان آموزان بتوانند انجام دهند و همچنین دانش موجود و سطح تخصص آنها در این زمینه با دقت نگاه کنید. مطالعه روانشناسی یادگیری می تواند در تلاش برای ایجاد یک دوره آموزش مجازی موثر ضروری باشد.
هرگز برای حضور در کلاس تاخیر نداشته باشید.
رعایت نظم و حضور به موقع در کلاس های مجازی بیشتر از کلاس های حضوری حائز اهمیت است. تاخیر در کلاس های مجازی برای دانشجویان باعث می شود بخشی از محتوای آموزش داده شده و یا حتی کل آموزش آن جلسه را از دست بدهند. این در حالی است که تاخیر حضور اساتید به طور کلی توجیه ناپذیر است. زیرا اگر اساتید و مدرسان دیر در کلاس مجازی حضور یابند باعث دلسردی دانشجویان شده و بازدهی خوبی نخواهد داشت.
هرگز بدون چک کردن حجم اینترنت کلاس آنلاین برگزار نکنید.
با توجه به اینکه اینترنت ابتدایی ترین نیاز برای برگزاری کلاس آنلاین محسوب می شود، چک کردن حجم اینترنت قبل از شروع کلاس به ویژه برای مدرسان بسیار حائز اهمیت است. زیرا در صورتی که در حین برگزاری کلاس آنلاین حجم اینترنت استادی تمام شود باعث بی نظمی شده و تعدادی از دانشجویان کلاس را وسط راه رها می کنند. همچنین اگر حجم اینترنت دانشجویی وسط کلاس تمام شود، در صورتی که کلاس ضبط نشده باشد آن جلسه را از دست می دهد.
هرگز سوالات دانشجویان را بی پاسخ نگذارید.
از آنجا که کلاس مجازی غیر حضوری است و دانش آموزان با مدرس ارتباط چشمی ندارند لازم است به سوالات آنها بیشتر از کلاس های حضوری اهمیت داده شود. زمانی که دانش آموزان پاسخ سوالاتشان را دریافت کنند از شرکت در کلاس شما احساس رضایمندی می کنند.
همانطور که در این مطلب از سایت برگزاری وبینار رومیت مشاهده کردید همانند کلاس های حضوری، در کلاس های مجازی نیز ممنوعیت هایی وجود دارد. به این مفهوم که انجام برخی از کارها که به طور کلی روند اجرای دوره آموزشی مجازی را مختل می کند ممنوع است. با خواندن این مطلب خواهید دانست چه کارهایی را هرگز نباید در کلاس مجازی انجام دهید. ترجیحا بهتر است در هنگام برگزاری کلاس مجازی به این نکات توجه کنید و از انجام این کارها اجتناب کنید تا بتوانید نتیجه مطلوبی از کلاس مجازی دریافت کنید.