نیمه دوم سال ۹۸ بود که خبرهایی درباره شیوع کرونا در چین و چند کشور دیگر میشنیدیم. چیزی نگذشت که خبر اولین ابتلاها در کشور خودمان هم به گوش رسید. کمکم شرایط اضطراری شد، مردم در خانه مانند، بسیاری از کسب و کارها تعطیل شدند و بسیاری هم به صورت مجازی به فعالیتشان ادامه دادند.آموزش مجازی هنگام شیوع کرونا بسیار گسترده شد. بعد از دو سال، از آن دوران سخت گذر کردیم و توانستیم زندگی روزمره را از سر بگیریم. دانشآموزان بعد از چند سال در پاییز ۱۴۰۱ به مدرسه رفتند و توانستند به صورت حضوری درس بخوانند. اما این روزها یک خبر تازه و دردناک منتشر شده است که درباره احتمال شیوع دوباره کرونا و آنفولانزا صحبت میکند. پس باید از الان پیشگیری کنیم تا خاطرات تلخ سالهای قبل، تکرار نشود.
شیوع دوباره کرونا شایعه است یا واقعیت؟
اوایل پاییز ۱۴۰۱ بود که خبرهایی درباره اینکه کرونا دوباره در چین اوج گرفته شنیده شد و مردم همه دنیا به یاد دو سال تلخی که گذرانده بودند، افتادند. دو سالی که از چین شروع شد. بیمارستانهای چین خبر از بستری شدن دوباره بیماران به دلیل کرونا را میدادند. در نتیجه احتمال دوباره شیوع در سراسر جهان وجود دارد.
البته خبر خوب این است که اکثر جوامع امروزی نسبت به این ویروس مقاوم شدهاند و دیگر خبری از آن بیماری ترسناک و مرگبار نیست. واکسیناسیون و ابتلای درصد زیادی از افراد به انواع خفیف و شدید این بیماری، مقاومت بدنها را افزایش داده و احتمالا دیگر نیازی به قرنطینه کامل نخواهد بود. اما پیشگیری هم خالی از لطف نیست. به خصوص در سیستم آموزشی کشور که تعداد زیادی کودک و نوجوان، مدت زیادی با فاصله نزدیک در فضاهای بسته قرار میگیرند. بسیاری از آنها هم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند. بنابراین فضای آموزشی، یکی از مهمترین قسمتهایی است که باید برای پیشگیری از شیوع دوباره کرونا و آنفولانزا تلاش کند.
آموزش مجازی هنگام شیوع کرونا باعث پیگشیری می شود؟
تا وقتی دانش آموزان و دانشجویان در کنار هم هستند، امکان پیشگیری صد درصد وجود ندارد. با اینکه استفاده از ماسک، شستن مداوم دستها و ضد عفونی کردن سطوح با الکل، احتمال ابتلا به کرونا را کم میکند، اما وقتی یکی از افراد به این ویروس مبتلا شود، پیشگیری از شیوع آن بین دیگران، ساده نیست.
سادهترین روش برای مقابله با شیوع دوباره کرونا و آنفولانزا، برگشتن به روال سابق و استفاده از ابزارهای آموزش مجازی است. البته بسیاری از مدرسان، هنوز به تدریس حضوری برنگشتهاند و همچنان از مزیتهای آموزش مجازی بهرهمند میشوند. معلمانی که در فضای حضوری تدریس میکنند نیز با برگشتن به تدریس مجازی، به حفظ سلامت خود و دانشجویانشان کمک میکنند.
چرا باید آموزش مجازی هنگام شیوع کرونا را جدی بگیریم؟
پیشگیری از شیوع ویروس، تنها دلیل اهمیت کلاسهای مجازی نیست. در ادامه به مهمترین مزایای
مجازی اشاره میکنیم:
- شما میتوانید در هر ساعتی از روز کلاستان را برگزار کنید و به ساعات فعالیت آموزشگاه محدود نیستید.
- محدودیت مکانی نخواهید داشت و میتوانید از هرجایی کلاستان را برگزار کنید.
- بدون نیاز به تختههای هوشمند بزرگ یا دیتاشو، میتوانید ویدیو و محتواهای دیجیتال را با دانشجویانتان به اشتراک بگذارید.
- هزینههای شما کاهش پیدا میکند، زیرا نه نیاز است فضایی برای جمع کردن دانشجویان فراهم کنید و نه به جای خاصی رفت و آمد خواهید کرد.
- کنترل یک کلاس مجازی، سادهتر از کلاس حضوری است.
آموزش مجازی خالی از ایراد هم نیست. به عنوان مثال دانشجویان در تمام طول کلاس باید به اینترنت متصل باشند، در نتیجه ممکن است وارد شبکههای اجتماعی شوند و تمرکزشان را از دست بدهند. قطعی اینترنت نیز از دیگر معایب کلاسهای مجازی است.
اکثر کاربران بر سر اینکه مزیتهای کلاسهای مجازی بیشتر از معایب آن است، اتفاق نظر دارند. مزایای جلسات مجازی به اندازهای است که بسیاری از کسب و کارها هم به صورت دورکاری به فعالیتشان ادامه میدهند و کارهایشان را برگزاری جلسات در پلتفرمهای آنلاین پیش میبرند. پلتفرمهای برگزاری کلاس آنلاین، امکان مدیریت آنلاین پروژهها و تعامل با همکاران را نیز فراهم کردهاند.
بهترین پلتفرمهای کلاس مجازی چیست؟
پلتفرمهای بسیاری برای برگزاری کلاسهای مجازی وجود دارد. همین مسئله مدرسها را برای انتخاب بهترین پلفترم برگزاری کلاس آنلاین دچار تردید میکند. بهترین نرم افزار برای برگزاری کلاسهای آنلاین باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- با محدودیتهای اینترنت سازگار باشد و در برگزاری کلاس مشکل ایجاد نشود.
- کار با آن برای مدرسان و دانشجویان راحت باشد.
- امکان استفاده از آن روی دستگاههای مختلف (موبایل و کامپیوتر) وجود داشته باشد، حتی اگر دستگاه قدیمی است.
- قابلیتهای مورد نیاز مدرس برای ارائه محتوای آموزشی را در اختیار او قرار بدهد.
- به زبان فارسی ارائه شده باشد و تیمی حرفهای از آن پشتیبانی کند.
اگر هرکدام از معیارهای بالا برایتان اهمیت دارد، سرویس بیگ بلو باتن بهترین انتخابی است که میتوانید داشته باشید. برنامهنویسهای تیم رومیت، از کدهای متن باز بیگ بلو باتن استفاده کردهاند تا نرم افزاری ایرانیزه را در اختیار کاربران داخلی قرار بدهند.
اگر فارسی یا انگلیسی بودن زبان نرم افزار برایتان تفاوتی ایجاد نمیکند، سرویس ادوبی کانکت هم پلتفرم دیگری است که میتوانید از آن برای برگزاری کلاسهای آنلاین خود استفاده کنید. ادوبی کانکت محیط پیشرفتهتری دارد و برای برگزاری کلاسهایی با جمعیت بیشتر کاربردی است.
با استفاده از یک نرم افزار حرفهای برای برگزاری کلاسهای آنلاین، هم محدودیتهای کلاس حضوری را از پیش روی خود بر میدارید و هم از شیوع دوباره کرونا و آنفولانزا و ابتلا خود و دانشجویانتان به این بیماری، پیشگیری خواهید کرد.
کلام آخر
در این مقاله به سراغ مسئلهای رفتیم که در چند سال اخیر با آن درگیر بودهایم. بسیاری از ما ابتلا به ویروس کرونا و آنفولانزا را تجربه کردهایم؛ به همین دلیل پیشگیری از شیوع دوباره کرونا و آنفولانزا بیشتر از هرچیزی برایمان اهمیت دارد. آموزش مجازی و برگزاری جلسات کاری به صورت آنلاین دو راهکار کلیدی برای دوری از ازدحام و حفظ سلامتی است.
مجموعه رومیت ارائه دهنده سرویسهای بیگ بلو باتن و ادوبی کانکت است. کاربران ما برای برگزاری کلاسهای آنلاین، وبینار و حتی جلسات کاری خود از رومیت استفاده میکنند. شما هم برای شروع کار با رومیت، ۱۴ روز مهمان ما خواهید بود. در این ۱۴ روز میتوانید پلتفرمهای ادوبی کانکت و بیگ بلو باتن را امتحان کنید و سرویسی که با نیازتان مطابقت دارد و کار با آن راحتتر است را انتخاب کنید. اگر سوالی در زمینه کار با این برنامهها دارید نیز میتوانید با پشتیبانی ارتباط برقرار کنید. کارشناسان پشتیبانی رومیت از طریق چت آنلاین سایت یا تماس تلفنی به سوالات شما پاسخ میدهند.