7 روش مدیریت احساسات در کلاس آنلاین

مدیریت احساسات در کلاس آنلاین

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

یکی از مهم‌ترین مسائل کلاس‌های آنلاین این است که دانشجوها و مدرسین با یکدیگر ارتباط مستقیم ندارند، به همین دلیل نمی‌توانند به خوبی کلاس حضوری باهم ارتباط برقرار کنند. در کلاس‌های مجازی ارتباط احساسی بین مدرسان و دانشجوها ایجاد می‌شود، اما در آموزش‌های مجازی معلم و دانش آموز خارج از ساعات کلاس، ارتباطی باهم ندارند،‌ یکدیگر را نمی‌بیننند و معمولا به جز درس، درباره هیچ مسئله دیگری صحبت نمی‌کنند. در فضاهای حضوری،‌ مدرسان حس و حال مخاطبان را می‌فهمند؛ بنابراین اگر برای یکی از دانش‌آموزها مشکلی پیش آمده باشد،‌ متوجه می‌شوند و می‌توانند در ساعات خارج از کلاس با او صحبت کنند. این ارتباطات احساسی ساده نقش مهمی در عملکرد و بازدهی دانش‌آموزان دارند. در این مقاله مدیریت احساسات در کلاس مجازی را آموزش می‌دهیم تا بهتر بتوانید با دانشجوها ارتباط برقرار کنید و کیفیت دوره‌های آموزشیتان را افزایش بدهید.

منظور از مدیریت احساسات در کلاس آنلاین چیست؟

وقتی در کلاس حضوری هستید، به راحتی می‌توانید از نظر احساسی با دانش‌آموزان یا دانشجوها ارتباط برقرار کنید. تماس چشمی، لبخند زدن و لحن صمیمی روش‌هایی برای برقراری ارتباط با دانشجویان است. این امکان در کلاس‌های مجازی وجود ندارد، به همین دلیل مدرسان باید به دنبال روش‌های منحصر به فردی برای مدیریت احساسات در کلاس مجازی باشند تا بتوانند با دانشجویان ارتباط برقرار کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد که ارتباط احساسی بین مدرسان و دانش‌آموزان، روی درک بهتر محتوای کلاس تأثیر دارد. دانش‌آموزان درس معلمانی که دوست دارند را بهتر یاد می‌گیرند. بنابراین ترکیب مدیریت احساسات در کلاس مجازی با ارائه درس به شیوه‌ای قابل فهم برای دانشجویان، بازدهی آن‌ها را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.  

سرویس ویژه آزمون آنلاین رومیت

روش‌های مدیریت احساسات در کلاس آنلاین

روش‌های مدیریت احساسات در کلاس آنلاین برای هرکس متفاوت است. اگر خودتان بخاطر ارائه در کلاس مضطرب هستید، مدیریت آن در اولویت اول قرار دارد. در ادامه راهکارهایی را ارائه می‌دهیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید احساسات خود و دانش‌آموزان را در کلاس مدیریت کنید و بتوانید حس‌هایتان را از طریق دوربین هم به مخاطبان انتقال دهید.

۱. با دانش آموزان تعامل مستقیم داشته باشید

وقتی به صورت مستقیم با دانش‌آموزان صحبت می‌کنید، برقراری ارتباط با آن‌ها ساده‌تر می‌شود. در طول کلاس سعی کنید از همه دانش‌آموزهایتان سوال بپرسید و آن‌ها را در بحث شرکت دهید. بهتر است از آن‌ها بخواهید با فعال کردن میکروفن و وب‌کم با شما صحبت کنند، اما اگر این امکان وجود ندارد، در چت آنلاین کلاس با آن‌ها در ارتباط باشید. در مقاله «برگزاری وبینار تعاملی» نکاتی درباره روش برقراری ارتباط با مخاطبان در وبینارها و کلاس‌های آنلاین را توضیح داده‌ایم.

۲. در ساعات خارج از کلاس، در پیام‌رسان‌ها با دانش آموزان ارتباط برقرار کنید

پیام‌رسان‌ها یکی از بهترین روش‌های برقراری ارتباط آنلاین هستند. در گذشته، مدرسان ساعاتی را در مدرسه یا آموزشگاه با دانش‌آموزان سپری می‌کردند، آن‌ها را می‌دیدند و در جریان احساسات و حالات روحیشان قرار داشتند. اما در کلاس‌های آنلاین، معلم‌ها معمولا فقط در زمان کلاس با دانش‌آموزها در ارتباطند و در همین مدت کوتاه هم فقط درباره درس صحبت خواهند کرد. در نتیجه درک احساسات آن‌ها برایشان دشوار خواهد بود.

برقراری ارتباط با دانش آموزان در ساعات خارج از کلاس

در پیام‌رسانی که می‌دانید همه دانش آموز‌هایتان از آن استفاده می‌کنند، یک گروه مشترک بزنید. نیازی نیست ساعات زیادی در گروه چت کنید؛ همین که از وضعیت دانش‌آموزها اطلاع داشته باشید، کفایت می‌کند. به یاد داشته باشید که بچه‌های نسل امروز، بچه‌هایی هستند که اکثر ارتباطاتشان آنلاین و از طریق چت شکل می‌گیرد. پس شما هم با برقراری ارتباط با این روش، می‌توانید احساساتتان را به آن‌ها منتقل کنید.

۳.  در چت از شکلک‌ها (اموجی) استفاده کنید

استفاده از اموجی یکی از بهترین روش‌های مدیریت احساسات در کلاس آنلاین است. اموجی‌ها نمادهایی هستند که حالت‌های چهره ما را در دنیای واقعی نشان می‌دهند. تایپ کردن بدون اموجی، احساساتتان را به دانش آموزان منتقل نمی‌کند، اما اگر از چند اموجی ساده در انتهای پیام‌هایتان استفاده کنید، احساس بهتری به دانش‌آموزان خواهید داد.

۴. در طول کلاس، درباره موضوع‌های متفرقه هم با دانش‌آموزها صحبت کنید

اگر زمان دانش‌آموزی یا دانشجویی خودتان را به یاد آورید، متوجه می‌شوید که هیچ دانش‌آموزی دوست ندارد همه دقایق کلاس به درس اختصاص داده شود. بچه‌ها دوست دارند درباره موضوع‌های مختلف با دوست‌ها و معلم‌هایشان صحبت کنند.

در کلاس‌های حضوری، گاهی اوقات بحثی در کلاس باز می‌شود که همه بچه‌ها می‌توانند در آن شرکت کنند و نظرشان را بگویند. این تعامل برای مدیریت احساسات در کلاس آنلاین و برقراری ارتباط با یکدیگر اهمیت بسیاری دارد. پس اجازه بدهید این بحث‌ها در کلاس‌های آنلاین هم ایجاد شود. البته منظور این نیست که همه زمان کلاس را به بحث‌های متفرقه اختصاص بدهید. مدیریت زمان کلاس برعهده شماست و برای هر فعالیتی، زمان مناسبی در نظر بگیرید.

۵. احساسات خود و دانش آموزان را سرکوب نکنید

فضای کلاس‌های آنلاین همیشه شاد و مثبت نیستند و گاهی جو متشنج و ناآارام می‌شود. بهترین روش برای مدیریت احساسات در کلاس آنلاین این است که آن‌ها را بشناسید و واکنش مناسبی در برابر آن‌ها نشان بدهید. به یاد داشته باشید که هیچ احساسی نباید سرکوب شود.

به عنوان مثال وقتی اتفاق ناراحت‌کننده‌ای در کشور رخ داده که همه دانش‌آموزان بخاطر آن مغموم هستند، گفتن اینکه: «اتفاقیه که افتاده، بیاید بریم سراغ درسمون»، کار درستی نیست. شما و دانش‌آموزهایتان هم جزو مردم هستید و طبیعی است که تحت تأثیر آنچه در اطرافتان رخ می‌دهد، قرار بگیرید. پس احساسات را بپذیرید و اگر لازم است، مدتی درس را بخاطر آن‌ها به تعویق بیندازید تا بتوانید با دانش‌آموزان صحبت کنید.

۶. برای مدیریت احساسات در کلاس آنلاین، به دانش آموزها استراحت بدهید

استراحت دادن در طول کلاس، هم به شما و هم به دانش‌آموزان برای مدیریت احساسات در کلاس آنلاین، کمک می‌کند. در طول استراحت می‌توانید انرژی از دست رفته را بازیابی کنید، نفس عمیق بکشید، ذهنتان را مدیریت کنید، در صورت نیاز چیزی بنوشید و زمانی که ذهنتان آماده شروع دوباره بود، درس را از سر بگیرید.

۷. اگر یک یا چند دانش آموز در کلاستان استرس داشتند، به آن‌ها کمک کنید

مدیریت استرس در کلاس آنلاین

بعضی از بچه‌ها می‌توانند در طول کلاس آرامششان حفظ کنند و بعضی دیگر این مهارت را ندارند. شما به عنوان معلم، می‌توانید نقش موثری در این زمینه داشته باشید و مدیریت استرس را به آن‌ها یاد بدهید. مدیریت احساسات در کلاس آنلاین، یک فعالیت دوطرفه است. شما هم باید بتوانید احساسات خودتان را مدیریت کنید و آن‌ها را به مخاطبان نشان بدهید و هم باید این کار را به دانش‌آموزهایتان یاد بدهید.

اهمیت انتخاب نرم افزار برای مدیریت احساسات در کلاس آنلاین

شاید به این فکر کنید که مدیریت احساسات در کلاس آنلاین ارتباطی به پلتفرمی که در آن کلاس برگزار می‌کنید، ندارد. اما نرم افزاری را تصور کنید که سرعت خوبی ندارد و تصویر شما را با کیفیت به دانش‌آموزان نشان نمی‌دهد، صدایتان را هم با تأخیر چند ثانیه‌ای به آن‌ها می‌رساند. برقراری ارتباط در چنین کلاس‌هایی، عملا ممکن نیست.

کیفیت برگزاری کلاس آنلاین از جنبه‌های مختلفی اهمیت دارد. به همین دلیل ما در رومیت، از بین نرم افزارهای مختلف برگزاری کلاس آنلاین، بیگ بلو باتن و ادوبی کانکت را انتخاب کرد‌ه‌ایم، زیرا با توجه به شرایط اینترنت ایران، کیفیت خوبی دارند. همچنین می‌توانند انتظارات مدرسین و دانشجویان و دانش‌آموزان ایرانی را برآورده کنند.

کلام آخر؛ کلاس مجازی هم می‌تواند به اندازه کلاس حضوری باکیفیت باشد

احتمالا از دانشجویان و دانش‌آموزان بسیاری شنیده‌اید که کلاس‌های حضوری را به دوره‌های مجازی ترجیح می‌دهند. این مسئله علت‌های مختلفی دارد؛ از یادگیری بهتر دروس گرفته تا صرف زمان با دوستانشان. اما ریشه همه این علت‌ها را می‌توان در برآورده شدن نیازهای احساسی و ارتباطی دانشجویان جستجو کرد؛ آن‌ها در کلاس‌های حضوری با یکدیگر و با استادان ارتباط برقرار می‌کنند و احساس بهتری خواهند داشت. این احساس بهتر روی درک آن‌ها از دروس هم تأثیر دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برگزاری وبینار، جلسات و آموزش های آنلاین موردی به کمک سرویس روزانه رومیت